اطلس چیست؟
به طور کلی، اطلسها مجموعهای از نقشههای کره زمین و نقاط مختلف آن هستند. در گذشته، اطلسها تنها شامل نقشه بودند. با این حال، امروزه اطلسها نه تنها شامل نقشههای جغرافیایی هستند، بلکه اطلاعات مهمی درباره پرچم، آبوهوا، موقعیت سیاسی، واحد پول، مردمان هر منطقه و … را در اختیار خوانندگان قرار میدهند. بنابراین، با مطالعه اطلسها، شما اطلاعات کلی و دقیقی از یک منطقه به دست می آورید. اطلس سنگ نیز دقیقاً چنین کاربردی دارد. شما با مطالعه اطلس سنگ اطلاعات دقیقی از موقعیت جغرافیایی معادن، تصاویر و نقشههای آنها و همچنین، اطلاعاتی تحلیلی درباره هر یک از سنگها به دست خواهید آورد. این اطلاعات نه تنها در پروژههای معماری به انتخاب درست سنگها و در نتیجه، مستحکمتر و بادوامتر شدن بنا کمک میکنند، بلکه اطلاعات آن سبب اکتشافات منابع و معادن جدید در مناطق جغرافیایی مختلف خواهد شد.
هدف از انتشار اطلس سنگ
نبود منابع کافی، در دسترس نبودن اطلاعات موثق و همچنین، کوتاهی فعالان حوزه سنگهای ساختمانی در ایران باعث شده تا سنگهای ساختمانی ایرانی آنطور که باید در جهان شناخته نشده و حتی با عناوین و نامهای غیرایرانی در جهان معرفی و عرضه شوند. همین موضوع دلیل محکمی برای ما بود تا در سال 1380، برای اولین بار از اولین جلد از کتاب «اطلس سنگهای ساختمانی ایران» رونمایی کنیم؛ و با افتخار اعلام میکنیم که تا امروز، سه جلد از این مجموعه کتاب منتشر شده و جلد چهارم آن نیز در مرحله گردآوری است.
ویژگی های اطلس سنگ روشان روز
متخصصان و کارشناسان حوزه سنگ بهخوبی میدانند که اولین گام در انتخاب یک سنگ برای اجرای پروژههای معماری، آگاهی از خصوصیات سنگهای ساختمانی در شرایط آب و هوایی مناطق جغرافیایی مختلف است. دانستن این اطلاعات به ما کمک میکند تا در پروژههای مختلفِ ساختمانی از سنگهایی استفاده کنیم که مقاومترند و طول عمر بالاتری دارند. مجموعه «کتابهای اطلس سنگهای ساختمانی ایران»، که توسط شرکت روشان روز گردآوری و منتشر شده، علاوه بر ارائه تحلیل و آنالیزهای فیزیکی و شیمیایی سنگهای ساختمانی ایرانی، اطلاعات ارزشمندی چون موقعیت جغرافیایی معدنِ هر سنگ روی نقشه، تصاویری از معادن سنگ ساختمانی، آدرس و مشخصات معادن سنگ ساختمانی و بهرهبرداران و همچنین، تصویر هوایی معادن و میزان ذخیره آنها نیز شامل می شود.